Pages

01 January 2009

Israel Memang Celaka!

Di ambang tahun baru, sedang masyarakat Islam di negara ini sibuk berpoya-poya dan bergembira menyambut kedatangan tahun baru masihi, umat Islam di Palestin 'dihujani' peluru dan bom serta meratapi kematian demi kematian dalam kalangan ahli keluarga mereka.

Tanpa perlu dipersoal lagi, kita sedia tahu yang keganasan ini dilakukan oleh tidak lain dan tidak bukan kaum terlaknat Yahudi yang bersifat dengan sifat yang lebih buruk daripada sifat kebinatangan. Kaum durjana ini tanpa perikemanusiaan membunuh jiwa-jiwa beriman dalam usaha mereka merampas tanah milik umat Islam.

Bukannya kita tidak tahu si Yahudi celaka ini telah tertebar ke seluruh pelusuk dunia tanpa bernegara kesan hukuman Allah terhadap kederhakaan mereka namun dengan bantuan Amerika (sekutu rapat syaitan di muka bumi), sedikit demi sedikit tanah Palestin diambil secara paksa untuk dijadikan petempatan mereka.

Genjatan demi genjatan senjata ditandatangani semuanya diingkari satu persatu oleh Yahudi laknatullah. Namun yang peliknya masih lagi ada umat Islam yang mempercayai usaha ke arah perdamaian dan genjatan senjata bersama Yahudi.

Cukuplah, sudahlah, sedarlah. Kaum Yahudi memang tidak boleh dipercayai. Mereka bukannya manusia. Mereka lebih jahat daripada syaitan. Saya yakin syaitan juga memberi tabik hormat kepada mereka dari sudut kejayaan mereka menjahanamkan umat Islam.

Hanya ada satu penyelesaian bagi masalah ini. Tidak lain dan tidak kesatuan umat Islam seluruh dunia menentang kezaliman dan penganiayaan terhadap Islam.

Bukannya umat Islam tidak berdaya tetapi masalahnya terdapat orang Islam yang suka bersekutu bersama syaitan-syaitan ini demi memelihara kepentingan diri mereka. Mereka tidak mengenal erti persaudaraan sesama umat Islam. Biar orang Islam lain terseksa asal sahaja mereka dapat hidup mewah dan selesa. Kesannya lebih mudah bagi si Israel celaka ini menjahanamkan Islam dengan 'bantuan' umat Islam sendiri.

Sungguhpun begitu, bukan Israel sahaja yang celaka, kita seluruh umat Islam juga akan turut celaka kiranya kita meredhai kezaliman yang menimpa saudara kita di Palestin sana.

Ingatlah betapa besar kemurkaan Allah terhadap kita yang berpoya-poya, bergelak-ketawa dan bersenang-lenang sedangkan umat Islam lain menderita dibunuh satu persatu tanpa belas-ihsan apatah lagi bantuan.

Ya Allah, hantarkan kepada saudara kami bantuan-Mu. Hancurkanlah puak Yahudi yang menjadi musuh-Mu dan musuh kami sejak zaman berzaman dan berilah kemenangan kepada Islam. Amin...

2 comments:

Anonymous said...

Macamana nak menang? Negara-negara di Timur Tengah sendiri tak bersatu. Mereka lebih kepada Assabiyyah dan memperjuangkan bangsa. Contohnya, negara Jordan dan Egypt ada hubungan diplomatik dengan Israel. Selagi umat Islam tak bersatu, selagi umat Islam mengutamakan bangsa sebelum agama, selagi tu lah kita takkan menang dengan musuh-musuh Islam.

Mr. B said...

Please read my latest blog entry on this issue :-)